Upišite svoju e-mail adresu, kako bi primali najnovije obavijesti o predstojećim akcijama i novostima.

Što je po vama važnije u odabiru destinacije za ljetni odmor?
Cijena
Blizina destinacije
Kvaliteta smještaja
Prateći sadržaji (sport i rekreacija, zabava, izleti, plaže..)
   
Home » Info » Rivijera vodič  
 
Info » Rivijera vodič
 

Pakoštane centar Jadrana
U samom srcu hrvatske obale izmedu Jadranskog mora i parka prirode Vransko jezero smjestilo se zajedno sa svojih 2500 stanovnika malo jedinstveno dalmatinsko mjesto Pakostane. Toplo i kristalno čisto Jadransko more, mediteranska priroda i klima te blizina brojnih prirodnih atrakcija i kuturnih znamenitosti odredili su Pakoštanima sudbinu turističkog mjesta. Osunčane pješčane plaže, skrivene uvale obližnjih otočića, blagodati dalmatinske kuhinje i brojni sportsko rekreacijski i zabavni sadržaji omogučiti će i najzahtjevnijem pojedincu nezaboravni doživljaj ljeta.

Blizina prirodnih atrakcija kao što su nacionalni parkovi Kornati, Krka i Paklenica, parkova prirode Vransko jezero i Telašćica kao i nekoliko povjesnih hrvatskih gradova te nekoliko atraktivnih arheoloških nalazišta samo upotpunjuje turističku ponudu Pakoštana.

Svojim jedinstvenim položajem, okruženjem, izgledom i šarmom Pakoštane spada u sam vrh turističkih destinacija.Drage
Drage su mirno i tiho dalmatinsko mjesto i na prvi pogled osvajaju prirodnošću ambijenta i gostoljubljivošću domaćina. Razvedena obala s brojnim uvalama i šljunčanim plažama pruža gostu željnom osame "vlastiti" dio mora daleko od masovnog turizma. Dobar smještaj po pristupačnim cijenama može se osigurati u privatnim sobama, pansionima, malim hotelima ili hladovini suvremenih kampova, uz bogatu ponudu ribljih specijaliteta i domaće kuhinje.

Blizina Pakoštana i njegov privlačni šarm upotpunit će sadržaj dobro provedenog ljetnog odmora u slikovitim Dragama.Vrgada
Otok Vrgada udaljen je od kopna svega 2,5 nautičke milje. S Pakoštanima ga povezuje lokalna brodska linija koja posjetitelja dovodi u raskošnu ljepotu mediteranske prirode. Borove šume, slikovite uvale s pjeskovitim i šljunčanim plažama te izrazito prozirno i čisto more pružaju jedinstven užitak kupanja i odmora.

Sve to može u čovjeku iz velegrada probuditi osjećaje modernog Robinsona. Vrgada svojim ugođajem postaje mjesto za miran odmor pun opuštenosti i uživanja u gotovo netaknutoj prirodi.
Udoban smještaj gost može naći u privatnim sobama, apartmanima ili hladovini kampova te uživati u ribljim specijalitetima i dobroj kuhinji mjesnih restorana.Vrana
Na sjevernom vrhu Vranskog jezera smjestilo se staro selo Vrana. Ovo naizgled sasvim malo i obično selo čiji mještani žive od zemljoradnje nastalo je na mjestu na kojem se nekad nalazilo starosjedilačko naselje Liburna koje se zvalo Aurana ili Laurana Arauzona. Arheološke iskopine (brončani mač iz prve faze liburnske kulture) nađene u samom mjestu datiraju iz 11 i 10 st prije nove ere i od tada započinje veoma uzbudljiva priča. Ostaci vodovoda kojim se vodom opskrbljivala antička Jadera rijetki su tragovi rimske arhitekture na ovim prostorima. No važnost ovoga malog mjesta osobito je dobila na težini u srednjem vijeku. Tada je Vrana bila posjed hrvatskih vladara s utvrđenim gradom u kojem se prema predaji čuvala kruna hrvatskih vladara.

Kroz srednji vijek Vrana je bila poprište bojeva suprotstavljenih imperijalnih sila u kojima su se izmjenjivali vitezovi templari, vitezovi ivanovći, hrvatsko – ugarska vlast, mlečani i turci da bi naposljetku mlečani do temelja razorili zidine i grad. I danas su u Vrani prepoznatljivi ostaci arhitekture među kojima su ostaci benediktinskog samostana u kojem se čuvala kruna hrvatskih vladara i maškovića han (vrlo očuvan primjerak turske arhitekture) koje svjedoče slavnoj povijesti ovog kraja. U pripremi su viteške igre sa tematikom iz povijesti vrane koje će se održavati tokom godine.Biograd n/m
Nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, Biograd na moru je danas poznati turistički i posebice nautički centar. Gradić, koji je narastao upravo do veličine pogodne za život po mjeri čovjeka, leži na poluotoku okruženom modernim marinama i rivom s koje se pruža nezaboravan pogled na Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti.

Kupanje u izuzetno bistrom moru moguće je samo stotinjak metara daleko od centra grada gdje se prostiru šljunkovite plaže s brojnim sadržajima u sjeni stoljetnih borovih šuma, a za one koji više vole osamu preporučujemo pošumljene otočiće u kanalu.

Položaj na središtu hrvatske obale, u okružju čak 5 Nacionalnih parkova i 2 Parka prirode, blizina Kornatskog arhipelaga i Vranskog jezera, dugogodišnja turistička tradicija te bogata turistička, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda i okolice kao odredišta za zanimljiv i dinamičan godišnji odmor.


O NAMA
Općenito
Kako do nas
Gdje smo
Novi iznajmljivači
 
PONUDA
Apartmani
Pansioni
Sobe
Kampovi
Hoteli
Charter
 
HRVATSKA OBALA
Nacionalni parkovi
Parkovi prirode
Prirodne ljepote
Nautički vodič
Gradovi
Fotogalerija
 
KORISNE INFORMACIJE
Rivijera vodič
Opće informacije
Korisni linkovi i partneri
Gastro
  Znamenitosti
Aktivni odmor
Izleti
Kalendar događanja
 
KUTAK ZA GOSTA
Način plaćanja
Opći uvjeti
Pošalji upit
© 2009 Exclusive tours Pakoštane Hosted by Fer Projekt