Upišite svoju e-mail adresu, kako bi primali najnovije obavijesti o predstojećim akcijama i novostima.

Što je po vama važnije u odabiru destinacije za ljetni odmor?
Cijena
Blizina destinacije
Kvaliteta smještaja
Prateći sadržaji (sport i rekreacija, zabava, izleti, plaže..)
   
Home » Nacionalni parkovi  
 
Nacionalni parkovi
 

Nacionalni park KORNATI
Kornatski arhipelag, skupina od 150 otoka, najrazvijenija je i najgušća otočna skupina europskog Sredozemlja. Otočje je dobilo ime po klifovima na vanjskom nizu i specifičnim geološkim oblicima nalik na krunu na vrhovima otoka. Tako su Kornati zapravo "okrunjeni otoci".
Zbog specifičnosti krajolika, raznovrsnih krških fenomena, endemske flore, ribljih mrijestilišta, ornitoloških zajednica morskih ptica, ali i specifične uloge čovjeka u formiranju ovog jedinstvenog fenomena. 1980. Kornati su proglašeni nacionalnim parkom. NP Kornati je pravi raj za nautičare, ronioce, izletnike ali i gurmane koji mogu uživati u morskim specialitetima koje nude brojni kornatski restorani i konobe.


Nacionalni park KRKA
Od svog izvora slapa Krčica pod Dinarom pa sve do utoka u more nedaleko Skradina rijeka Krka obiluje brojnim ljepotama. Sa svojih 7 sedrenih slapova prirodni je i krški fenomen zbog čega je 2/3 toka Krke 1985. godine proglašen nacionalnim parkom.
Najimpresivniji i najposjećeniji slapovi su Roški slap i Skradinski buk. Na svom putu prema moru izmedu Roškog slapa i Skradinskog buka rijeka Krka pretvara se u izduzeno Visovacko jezero. Na sredini jezera nalazi se otičić Visovac koji se smatra jednim od najvažnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti Republike Hrvatske. Jedinstvene ljepote nacionalnog parka Krka može se razgledati u ugodnim šetnjama stazama i mostićima kao i organiziranim izletima brodom.


Nacionalni park PAKLENICA
Uz plitvička jezera naš najstariji nacionalni park, osnovan jos 1949. godine. Uz raznoliku planinsku kršku geomorfologiju, specifičnu floru i faunu, park posebno karakteriziraju 2 duboka kanjona Velike i Male Paklenice, divovske okomite stijene, od kojih je najimpresivnija ona zvana Anica kuk visoka 712 m, koja između još preko 400 točaka za penjanje predstavlja najveći izazov za penjače.
Park obiluje mnogim zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama što u kombinaciji s penjačkim aktivnostima godišnje privuče tisuće izletnika i alpinista.


Nacionalni park PLITVIČKA JEZERA
Naš najveći i najstariji nacionalni park čini niz od 16 stepenasto poredanih većih jezera i nekoliko manjih odvojenih sedrenim barijerama. Sva jezera nastala su na potpuno prirodan način procesom taloženja i rasta sedre koje je zapravo suština Plitvičkih jezera.
Ovo veličanstveno djelo prirode predstavlja jedno od najvećih prirodnih atrakcija europe te je 1979. godine uvršten u popis svjetske baštine (UNESCO) među prvima u svijetu. Plitvička jezera godisnje broje preko 800 000 posjetitelja.O NAMA
Općenito
Kako do nas
Gdje smo
Novi iznajmljivači
 
PONUDA
Apartmani
Pansioni
Sobe
Kampovi
Hoteli
Charter
 
HRVATSKA OBALA
Nacionalni parkovi
Parkovi prirode
Prirodne ljepote
Nautički vodič
Gradovi
Fotogalerija
 
KORISNE INFORMACIJE
Rivijera vodič
Opće informacije
Korisni linkovi i partneri
Gastro
  Znamenitosti
Aktivni odmor
Izleti
Kalendar događanja
 
KUTAK ZA GOSTA
Način plaćanja
Opći uvjeti
Pošalji upit
© 2009 Exclusive tours Pakoštane Hosted by Fer Projekt