Upišite svoju e-mail adresu, kako bi primali najnovije obavijesti o predstojećim akcijama i novostima.

Što je po vama važnije u odabiru destinacije za ljetni odmor?
Cijena
Blizina destinacije
Kvaliteta smještaja
Prateći sadržaji (sport i rekreacija, zabava, izleti, plaže..)
   
Home » Parkovi prirode  
 
Parkovi prirode
 

Park prirode VRANSKO JEZERO
Ovaj prirodni fenomen i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj od Pakoštana je udaljeno svega 800 metara. Ono je zapravo potopljeno krško polje, a nekoliko izvora vode opskrbljuje jezero vodom. Dominantna karakteristika Parka je posebni ornitološki rezervat koji je dom 241-oj vrsti ptica od kojih 102 vrste gnijezde na području parka. Svake godine na području parka zimuje više od 100 000 jedinki.

Zbog svih svojih karakterističnih fenomena Vransko jezero je 1999 godine proglašeno parkom prirode. Na području parka osim razgledavanja nudi se mogućnost smještaja u autokampu Crkvine kao i mnogi sportsko rekreacijski sadržaji od kojih su najpopularniji biciklizam kilometarskim stazama uz jezero ili sportski ribolov po čemu je Vransko jezero poznato kao "Raj za ribolovce".Park prirode TELAŠĆICA
Uvala Telašćica nalazi se na jugoistočnom djelu dugog otoka nedaleko nacionalnog parka Kornati. Duga je oko 10 km i široka ok 1,6 km na najširem djelu. Sastoji se od 25 uvala, rti i 5 otočića. Obiluje predivnom mediteranskom vegetacijom s preko 300 biljnih vrsta i jednako bogatom faunom. Podmorski svijet broji preko 250 biljnih i 300 životinjskih vrsta među kojima su razne vrste spužvi i rijetki crveni koralji. Parkom prirode proglašena je 1988 godine zbog nekoliko prirodnih fenomena među kojima je i slano jezero Mir.

Zahvaljujući svom položaju uvala Telašćica je jedna od najvećih i najbolje zaštićenih prirodnih luka na hrvatskom dijelu jadrana. Stoljećima je služila kao sigurno sidrište za brojne ribarske brodove a danas za jedrilice i luksuzne jahte.


O NAMA
Općenito
Kako do nas
Gdje smo
Novi iznajmljivači
 
PONUDA
Apartmani
Pansioni
Sobe
Kampovi
Hoteli
Charter
 
HRVATSKA OBALA
Nacionalni parkovi
Parkovi prirode
Prirodne ljepote
Nautički vodič
Gradovi
Fotogalerija
 
KORISNE INFORMACIJE
Rivijera vodič
Opće informacije
Korisni linkovi i partneri
Gastro
  Znamenitosti
Aktivni odmor
Izleti
Kalendar događanja
 
KUTAK ZA GOSTA
Način plaćanja
Opći uvjeti
Pošalji upit
© 2009 Exclusive tours Pakoštane Hosted by Fer Projekt